25Mai2024

La participació, eix de la jornada “Arrela’t al Pallars Jussà”

 La Jornada s’ha centrat en la participació social i l’associacionisme com dels elements que vinculen els i les joves al territori i afavoreixen el seu arrelament.

Una quarantena de joves del Pallars Jussà han participat avui divendres en la tercera edició de la jornada “ARRELA’T al Pallars Jussà”, organitzada per l’Oficina Jove, que s’ha centrat en l’associacionisme i la participació social i cultural del jovent com a element que fomenta la vinculació de les persones a un territori i que per tant n’afavoreix un arrelament de qualitat.

La jornada, que ha tingut lloc a la fàbrica de cervesa Ctretze de la Pobla de Segur, s’ha concebut en un format lúdico-festiu que ha combinat espais de reflexió i de lleure. Així la tarda ha començat amb un taller anomenat “Junts/es Som Més Forts/es” on s’han desgranat aquells elements de cohesió que ajuden a enfortir el teixit social d’un territori.

En el transcurs d’aquest taller, ofert per l’entitat Tàctica 360, els joves han posat de manifest la importància de pertànyer al teixit social de la comarca com a vincle de pertinença al territori.

Per la seva part, el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà i conseller de Joventut, Antoni Flores, ha remarcat la importància de comptar amb un jovent actiu i amb inquietuds socials en un territori com el Pallars, alhora que ha explicat que la jornada té com a objectiu principal buscar eines per incentivar que els i les joves puguin desenvolupar el seu projecte de vida al Pallars amb plenitud.

Les dues primeres edicions de l’Arrela’t es van centrar en l’emprenedoria com a una de les línies que permeten a les persones joves fixar-se al territori amb plenitud, alhora que transforma i modernitza del seu teixit econòmic. En aquesta línia, es van donar a conèixer els diferents recursos que la comarca els ofereix per tal de convertir els seus projectes en realitat.

Un concert amb el grup local “Sacabat” ha posat el punt final a la trobada.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.