23Setembre2023

Premiat a l’empreneduria jove un projecte d’educació ambiental i observació de la fauna

El guardó al Jove Emprenedor/a 2017 s’ha lliurat, aquest dissabte, en el marc de la 9a Trobada Empresarial del Pallars Jussà, en una vetllada presidida pel President del Consell Comarcal del Pallars Jussà així com representants dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i d’Empresa i Coneixement i amb la presència d’un centenar de representants de l’àmbit empresarial i polític de la comarca.
Salvatgines, el projecte del jove Albert Cereza s’ha endut el guardó del Premi Jove Emprenedor/a del Pallars Jussà 2017. Aquesta iniciativa pretén fomentar l’educació ambiental de la comarca i alhora ser un centre d’observació i interpretació de la fauna i el seu entorn.

El projecte,  innovador al Pallars Jussà, dóna a  conèixer la fauna salvatge del Pirineu i Prepirineu als amants de la natura. Aquest acostament es realitza mitjançant activitats dinàmiques enfocades a grups del sector educatiu , famílies, així com també a fotògrafs professionals que s’interessen per a extreure imatges d’ecosistemes i espècies només existents en aquestes zones.

El President del Consell Comarcal, Constantí Aranda, ha volgut remarcar la importància de donar impuls els diferents sectors empresarials de la comarca i, en el cas del sector vitivinícola ha posat de manifest l’embranzida que ha protagonitzat en els darrers anys i com les condicions geològiques d’aquesta comarca, juntament amb les climatològiques afavoreixen l’increment qualitatiu dels vins que s’hi produeixen.

També s’ha lliurat la menció a l’empresa centenària a Can Alfons, de la Torre de Capdella, un reconeixement per la seva trajectòria com a mestres artesans en l’elaboració de productes de carnisseria i xarcuteria.

Aquests guardons, s’han concedit en el context de la novena trobada empresarial que pretén actuar com un impulsor de l’economia pallaresa i esser al mateix temps l’altaveu d’avenços en els diferents sectors econòmics.  Per aquest motiu, enguany les diferents entitats promotores de la iniciativa, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, Pallars Actiu, les delegacions locals de la Cambra de Comerç i les agrupacions d’empresaris i comerciants de la comarca han decidit centrar el protagonisme de la trobada en el sector vitivinícola del Pallars Jussà

En aquest sentit, s’ha organitzat una taula rodona prèvia al sopar en la qual s’ha debatut sobre el present i el futur del sector vitivinícola del Pallars i en el qual s’ha manifestat la necessitat de buscar sinèrgies amb altres àmbits. 

Tot i que es preveu que cada any es doni visibilitat sectors diferents,  en l’actualitat el sector del vi gràcies a la Denominació d’Origen Costers del Segre subzona Pallars, s’erigeix com un dels sectors econòmics amb més expansió  i visibilitat a la comarca. 

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.