23Setembre2023

El Pallars Jussà amb el Dia Internacional contra la violència vers les dones

El Pallars Jussà ha celebrat un acte institucional unitari per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de la Torre de Capdella. Allà s’han congregat diferents representants institucionals així com veïnes i veïns de la comarca conscienciats en aquesta lluita pel que segueix essent, una xacra social.

Durant l’acte s’ha llegit el manifest institucional i posteriorment  s’han interpretat un parell de peces musicals en clau feminista a càrrec de l’artista Itsasgorak. Martí Cardona, vicepresident segon del Consell Comarcal, ha volgut destacar que existeix la voluntat ferma des del Consell per a seguir treballant per unes polítiques públiques que aposten per la igualtat de drets, uns serveis a l’abast de la ciutadania que les sustenten i per una comarca on la violència de gènere així com altres formes de discriminació són totalment rebutjades i no tenen cabuda.  

Enguany des del Departament d’Igualtat i Feminismes es posa l’accent en les violències sexuals, ja que resulten ser les més prevalents, les més invisibilitzades i sovint les més naturalitzades per la nostra societat.

Des del Consell Comarcal del Pallars Jussà en sumem a la campanya institucional “Sí Al Consentiment”, des de la qual expressem la voluntat de seguir treballant amb els ajuntaments i entitats de la comarca, posant al centre les accions de prevenció i sensibilització, no només pel que fa a la violència de gènere sinó que també a totes les violències que se’n deriven.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.