23Setembre2023

Constitució de la cooperativa Energia del Pallars Jussà, SCCL

Dimecres 27 de juliol de 2022 es va constituir la Cooperativa de consumidors i usuaris Energia del Pallars Jussà SCCL davant el Notari de La Pobla de Segur.
Ho ha fet possible el suport de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Prineu i Aran i la disponibilitat i motivació dels deu socis i sòcies fundadores.
L’objectiu de la Cooperativa és activar una Comunitat Ciutadana d’Energia d’àmbit comarcal que aportarà innovació en temes de gestió i optimització de la demanda. La Cooperativa es constitueix amb l’objecte d’esdevenir un subjecte molt significatiu del procés de Transició Energètica (TE) del Pallars Jussà, impulsat per un grup promotor de la comarca, procés entès com aquell que, a través d’una sèrie de projectes i altres iniciatives, ha de dur a la comarca del Pallars Jussà a disposar d’un model de consum final d’energia completament basat en l’eficiència i l’ús de recursos energètics renovables i (majoritàriament) locals i, com a conseqüència, un sistema no generador d’emissions de GEH (gasos d’efecte hivernacle), tot plegat en el termini mínim possible.

Fa uns dies es va presentar la Cooperativa i les seves ambicions i actuacions a Isona i a la Pobla de Segur i es va obrir la pàgina web www.energiajussa.cat per tal que qui estigui interessat ja ho pugi manifestar.
La Cooperativa oferirà diversos serveis als seus associats, com energia renovable de proximitat, un preu inferior al de les comercialitzadores, optimització per tenir major rendiment i consell personalitzats d’eficiència energètica per reduir el consum sense perdre confort.
Els socis poden ser persones físiques, comerços, indústries i els ajuntaments del territori.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.