01abril2023

Professionals del Pallars Jussà es formen sobre el ”dol migratori”

En un monogràfic organitzat per la Taula de la Infància de la Comarca i impartit per la Fundació Sanitària Sant Pere Claver.

El monogràfic “El dol migratori: acompanyament i estratègies d’intervenció” va tenir lloc a la darrera sessió de la Taula de la Infància del Pallars Jussà i es va adreçar als professionals dels diferents serveis que l’integren i que en bona part dels casos treballen amb persones que han protagonitzat un procés migratori i que actualment viuen al Pallars Jussà.

S’anomena “dol migratori” al procés de reorganització de la personalitat que es dóna quan es perd alguna cosa significativa per a la persona. Per això es considera que emigrar és un procés que pot arribar a provocar un nivell d’estrès, per sobre la capacitat d’adaptació dels éssers humans. Existeix doncs, una relació directa entre l’estrès límit que viuen algunes persones immigrants i la inestabilitat emocional o dificultats per afrontar certs àmbits de la quotidianitat. 

La sessió va estar impartida per la Fundació Sanitària Sant Pere Claver de Barcelona, on es van presentar els serveis específics de la fundació, enfocats a  l’atenció al processos migratoris com SAPIR i Dar Chabab. 

El monogràfic està finançat pel projecte europeu POCTEFA AVENIR, un projecte que ha tingut com a objectiu millorar l’accés a l’ocupació dels joves migrats sols en territori pirinenc. AVENIR ha tingut lloc com a prova pilot al Pallars Jussà des del 2020 i s’ha tancat aquest més de maig amb molt bons resultats.

La taula de treball d’infància del Pallars Jussà es va crear el mes de març de 2015 per coordinar, impulsar i promoure el treball en xarxa en especial en els àmbits de l’educació, la salut, la seguretat, la joventut i els serveis socials, que afecten els infants i joves del territori.

Aquest taula té com a objectiu endegar diferents línies de treball per tal de fomentar la prevenció de les situacions de risc social i la desprotecció dels infants i joves del territori.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.