08Desembre2022

“Mur, Guspira del MNAC” espectacle de Comediants al Castell de Mur el 4 i 5 de juny

Es posen a la venda les entrades per veure l’espectacle de la companyia Comediants que rememora què va passar al Conjunt monumental de Mur fa 102 anys

Les 3 sessions de l’espectacle es realitzaran el dissabte 4 de juny a les 18 h i el diumenge 5 a les 12 h i a les 18 h. Els espectadors podran viure una mostra itinerant i participativa en un viatge al passat recorrent en grup 3 escenografies diferents al voltant del Castell i la Col·legiata. A l’espectacle, que compta amb música en directe, hi participaran 33 persones entre les quals diversos actors i actrius locals.

Es torna a  programar un espectacle que s’espera sigui ben rebut pel públic, atès que es va haver de suspendre per la pandèmia quan tenia bona part de les entrades venudes, ja retornades en el seu moment.  Mur, Guspira del MNAC” servirà de cloenda als actes realitzats en commemoració del centenari de l’arrencament de les pintures romàniques.

L’espectacle recorda aquests fets succeïts el 1919 quan arribà a Mur el prestigiós restaurador italià Franco Steffanoni, mestre en la tècnica del strappo, per arrencar les pintures murals de l’absis de Santa Maria de Mur.  Aquella operació va ser la guspira d’alarma i va suposar un punt d’inflexió en la preservació de l’art al país i concretament en  la protecció de l’art sacre pirinenc. La principal conseqüència va ser la posada en marxa per part de la Mancomunitat de Catalunya, de la campanya de salvament del romànic català, en el marc de la qual els frescos de les esglésies del Pirineu van ser arrencats i dipositats a l’actual Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Aquesta actuació  és fruit de la col·laboració de l’ajuntament de Castell de Mur i el Consell Comarcal del Pallars Jussà  amb la indispensable col·laboració econòmica de l’IDAPA i l’Agència Catalana de Turisme.

Per la peculiaritat de l’accés al conjunt monumental, es delimitaran els espais d’aparcament i es fomentarà l’ús de vehicles compartits. També,  com a acció complementària es comptarà amb servei de bar on s’hi podrà menjar alguna cosa abans i després de l’espectacle.

El president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, ha expressat “la satisfacció de poder tornar a programar aquest esdeveniment en un entorn espectacular i que esperem en gaudeixin tant pallaresos i pallareses com visitants d’arreu del país“. 

Les entrades es poden adquirir al portal de reserves Pallarsclick.

Compartir contingut
Copyright © 2022 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.