05Juny2023

Programa de sortides guiades per descobrir el patrimoni del Pallars Jussà aquesta primavera

La mina Eureka a la Vall Fosca i l’itinerari naturalístic de Pessonada a Herba-savina són alguns dels indrets escollits de la comarca que es podran descobrir aquest mes de març acompanyats d’un guia.

Després de la bona acollida de les sortides de gener i febrer s’han proposat noves visites guiades que posen en valor elements patrimonials de la comarca menys coneguts. Aquesta iniciativa, promoguda pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, segueix la línia impulsada amb les operacions cofinançades amb fons FEDER per al “Foment del Patrimoni natural d’interès turístic al Pallars Jussà”.

Sota el títol  “La força de l’àtom”, el proper diumenge 13 de març es podrà conèixer el projecte de la mina Eureka a Castell-estaó acompanyats del  geòleg Jordi Panisello de l’empresa Eureka SGN. La visita explica com el fervor nuclear va arribar fins a la Vall fosca a principis dels anys 60. Durant l’itinerari que recorre les antigues instal·acions  s’explicarà la història d’aquest emplaçament únic i del seu jaciment d’urani.

La segona sortida de març serà el diumenge 27. L’Albert Cereza de Salvatgines guiarà un itinerari de natura de Pessonada fins  a Herba-savina. Aquesta activitat permetrà als visitants conèixer la fauna i flora dels espectaculars penya-segats i boscos del  poble abandonat de la Reserva de Boumort

Està previst que es facin dues sortides mensuals amb l’objectiu de difondre llocs poc coneguts entre turistes i locals i impulsar així propostes d’oci mitjançant l’acompanyament de guies professionals vinculats a propostes que posen en valor el patrimoni de la nostra comarca.

Altres propostes que inclou el programa són les visites a les trinxeres d’Orcau o el jaciment de San Martí de les Tombetes, entre altres.

Més informació i  reserves  a la web de pallarsclick:       https://bit.ly/VisitesPatrimoni

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.