05Juny2023

El Pallars Jussà aprova el primer pla de polítiques de gènere i LGTBI

Amb l’objectiu de promoure les polítiques públiques en aquest àmbit i la igualtat de drets de totes les persones

El ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat per unanimitat el primer pla de polítiques de gènere i lgbti (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals) de la comarca, per tal de seguir avançant en el compromís de promoure les polítiques públiques en matèria d’igualtat i la garantia de drets de totes les persones en les diferents esferes de la vida.

Aquest pla, que s’ha elaborat des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i el Servei d’Atenció  Integral a les persones LGBTI de l’àrea d’igualtat del Consell,  s’ha realitzat tenint en compte la doble perspectiva “lgbti i dona”. En definitiva, una àmplia  mirada transversal en la qual  es basen les actuals polítiques de gènere tot i que mantenint i respectant les diferències significatives entre ambdós col·lectius. 

Els sis eixos d’intervenció que inclou són les  polítiques de gènere i la diversitat sexo-afectiva, l’acció contra les violències masclistes i la lgbtifòbia, la visualització social i política, el treball i usos del temps, la coeducació i transmissió de valors igualitaris  i l’àmbit de la salut i els esports. 

Josep Maria Mullol president del Consell, ha comentat que “el fet d’haver aprovat el pla per unanimitat, deixa palès que al Pallars Jussà existeix el compromís real cap a la igualtat efectiva i la voluntat de seguir treballant per eliminar els biaixos de discriminació encara existents en la societat”. 

Cal destacar també que des de l’àrea d’igualtat es fa incís en  que les polítiques de gènere no són exclusives de l’àrea competent i els serveis que en formen part, fet pel qual el document  ja integra la perspectiva de gènere en les actuals polítiques, serveis i actuacions que es desenvolupen en tots els departaments del Consell, tant a nivell intern com en la seva relació amb els  usuaris. 

El pla doncs,  suposa la unió del que hauria estat el 5è pla de polítiques de Dones del Consell i el primer pla en matèria LGBTI a la comarca.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.