02Juny2023

El Pallars Jussà amb el dia internacional contra la violència de gènere

El Pallars Jussà ha celebrat un acte institucional unitari per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, aquests ha tingut lloc a la sala d’actes del Cafè Modern d’Isona. Allà s’han congregat diferents representants institucionals així com veïnes i veïns de la comarca conscienciats en la lluita contra aquesta xacra social.
Durant l’acte l’ha llegit el manifest institucional i posteriorment s’ha presentant l’audiovisual “Trencant el Silenci” protagonitzat per la companyia de dansa Contremporànies.

D’altra banda, durant tota la setmana s’han celebrat a la comarca diferents activitats relacionades amb aquesta commemoració organitzades per diferents entitats. Per exemple ahir el SIAD va oferir una xerrada sobre la violència masclista al Centre Cívic de la Pobla de Segur on també es podrà visitar durant dues setmanes l’exposició “Trencant Mites” que forma part de la campanya “També va amb Tu”.

També l’institut de secundària de Tremp s’ha sumat a la commemoració amb la proposta educativa “Encara hi ha algú al bosc”. Relat de supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans.

Finalment divendres un grup d’alumnes també de l’institut de Tremp participaran en el taller “Reivindiquem el nostre plaer”. Aquest forma part del cicle de tallers de diversitat sexual, afectiva i de gènere que s’han portat a terme des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i des del Servei d’Atenció Integral del Pallars Jussà.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.