05Juny2023

Un 50 per cent dels usuaris dels menjadors escolars del Pallars Jussà reben una beca

Aquest curs han sol·licitat aquest ajut 181 famílies que sumen un total de 308 alumnes dels centres d’ensenyament obligatori de la comarca.

Els Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Jussà han rebut un total de 308 sol·licituds de beques de menjador per a aquest curs escolar, si es té en compte que els usuaris dels menjadors ronda els 600, vol dir que més del 50% reben alguna beca.

Avui la Junta de Govern del Consell Comarcal ha tractat precisament sobre l’atorgament d’aquests ajuts que han sol·licitat un total de 181 famílies amb fills i filles escolaritzats en algun dels 8 centres que imparteixen ensenyament obligatori a la comarca i que compten amb menjador escolar.

Aquest ajut suposa el finançament del 70% o del 100% dels cost del menjador escolar i es financia a través del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Per la concessió d’aquestes beques es tenen en compte en primer lloc criteris de renda i un cop s’ha superat aquest punt, es valoren també  situacions específiques, com la condició de família nombrosa o monoparental, situacions de discapacitat d'un o més membres de la família, entre altres.

També es tenen en compte alhora de atorgar aquests ajuts, elements derivats de la situació social de les famílies que es valoren a través d’un informe emès pels serveis socials de la comarca.

Segons ha indicat el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, el servei de menjador escolar, unit al del transport escolar, que actualment desplaça als centres escolars 335 alumnes, suposen també una eina fonamental de cohesió territorial i per a l’arrelament de les famílies a la comarca.

La gran dispersió geogràfica del Pallars Jussà, que compta amb 144 nuclis de població, requereix de serveis com aquests per evitar el despoblament i la discriminació de les persones per motius geogràfics, segons ha apuntat Mullol.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.