10Juny2023

120 alumnes de primer d’ESO del Jussà treballen les violències en les relacions a través del teatre

Els i les adolescents han descobert noves formes d’actuar davant situacions quotidianes de relacions poc saludables.

Més de 120 alumnes del primer de l’ESO dels centres de secundària del Pallars Jussà han participat entre ahir i avui en una sessió online de teatre fòrum en que s’ha abordat la violència en les relacions en l’etapa adolescent.

“Toca de peus a terra” de la companyia Impactat, planteja una relació entre dos adolescents que segueixen pel camí que va des del feliç enamorament fins a la manipulació més visible i és a partir d’aquí que els joves es converteixen en “espect-actors” i busquen noves formes d’actuar per resoldre aquestes situacions de conflicte que ens molts casos acabaran vivint en pròpia persona.
Aquesta és la quarta edició d’aquest programa impulsat pels Serveis Educatius i el Consell Comarcal del Pallars Jussà i s’emmarca dins del Pla de Suport a l’Educació. En anteriors edicions mitjançant aquest sistema de teatre fòrum s’ha tractat altres temàtiques que afecten el col·lectiu jove com els estereotips i prejudicis o la relació amb pares i mares, entre altres.
Les dues primeres edicions van ser presencials, mentre que les dues darreres s’han fet per mitjans virtuals. Els organitzadors han explicat que enguany s’ha mantingut el format online, no només per prevenció davant la Covid-19, si no perquè en l’edició passada amb aquest format s’havia aconseguit un grau de participació molt elevat que s’ha tornat a repetir en l’edició d’enguany.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.