05Juny2023

El Jussà commemora el Dia Mundial de la Salut Mental amb un emotiu acte a la Lira

El Pallars Jussà celebra un multitudinari acte de commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental que ha servit per visualitzar una problemàtica que afecta gran part de la població però que molts cops es veu silenciada per la por a l’estigma.
La Periodista poblatana, Mercè March, ha donat la benvinguda a l’acte celebrat a l’auditori del teatre la Lira de Tremp, on s’ha visionat el curtmetratge “Es desequilibri perfecte” produït per la Federació Salut Mental Catalunya.

L’acte, organitzat per la Taula de Salut Mental del Pallars Jussà, ha finalitzat amb la lectura del manifest del 10 d’octubre a càrrec de Flors Moreno i Aguilar, membre de l'associació, familiar de persona amb problemàtica de Salut Mental i voluntària de l'ACAB, Associació contra l'anorèxia i la bulímia.

Taula de Salut Mental del Pallars Jussà  es va constituir al juny de l’any 2016 com un espai de coordinació i de treball col·laboratiu entre tots els agents que treballen en salut mental a la Comarca del Pallars Jussà, amb la finalitat de definir accions de millora a nivell local que permetin donar resposta i millorar la salut mental al territori.

La Taula cerca la implicació de tots els agents relacionats amb l’atenció a la Salut Mental en el territori. És un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’ atenció integral a la comarca.

S’emmarca en les propostes i eixos estratègics que es plantegen des de diferents marcs autonòmics, entre ells el Pla Director de Salut Mental i Addiccions, el Pla Integral de Salut Mental i Addiccions i el Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària. En ells s’assenyala la importància del treball transversal entre àmbits i dispositius, la implicació i participació de les persones afectades i de les seves famílies.

La Taula de Salut mental del Pallars Jussà està constituïda per representants de diferents administracions  entitats que treballen en l’àmbit de la salut mental al Pallars Jussà

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.