10Juny2023

Els municipis afectats per la MAT fan front comú per oposar-s’hi

Així ho van manifestar en el marc del Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà, que presideix Jordi Navarra, Alcalde de Sant Esteve de la Sarga.

Els quatre municipis del Pallars Jussà afectats pel pas del projecte de línia d’alta tensió LAAT Monsó-Isona, Tremp, Castell de Mur, Gavet de la Conca i Isona i Conca Dellà, han fet un front comú i s’han manifestat unànimement en contra del projecte i així ho han fet públic en el marc del Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà celebrat ahir. 

També es va posicionar en el mateix sentit el delegat de l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, que va assistir a la sessió per presentar-se davant els representants dels consistoris del Jussà, Pérez espera que en breu el Govern de la Generalitat prengui un posicionament també en aquest sentit.

Els municipis afectats per aquesta línia han acordat presentar al·legacions al projecte davant el Govern de l’Estat per tal de frenar-lo. Alhora que també van acordar sol·licitar una pròrroga per poder preparar adequadament el seu argumentari, donat que des que van rebre la notificació de la subdelegació del govern de l’Estat fa pocs dies, tenen només fins el 22 d’octubre per presentar-hi al·legacions.

Per la seva banda, el Consell Comarcal de Pallars Jussà prestarà assistència tècnica als municipis afectats per tal d’elaborar aquestes al·legacions, 3 dels quals ja tenen un tècnic del Consell com a arquitecte municipal. Durant el plenari del consell d’alcaldes es va analitzar el projecte i  es van descriure les línies sobre les quals es basaran les al·legacions per oposar-se al projecte.

Algunes d’aquestes al·legacions en giraran al voltant de les afectacions que provoca en zones catalogades d’interès geològic que formen part del  Geoparc Origens i que per tant estat sotmeses a una protecció especial europea. També es posarà de manifest l’impacte que les 56 torres que s’instal·laran a la comarca i el traçat de 26 kilòmetres provocaran en el paisatge. Així mateix, també s’al·legarà que algunes de les torres estan projectades a pocs metres de zones habitades i/o d’interès patrimonial

D’altra banda, el Delegat territorial del Govern a l’Alt Pirineu, Ricard Pérez, també va aprofitar la trobada amb el Consell d’Alcaldes del Jussà per anunciar el desplegament de vuit delegacions de diferents conselleries a l’Alt Pirineu amb voluntat de presència a totes les comarques pirinenques.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.