10Juny2023

El Consell Comarcal del Pallars Jussà forma la seva plantilla en el llenguatge inclusiu

Aquesta acció s’inclou dins del Pla d’Igualtat d’Oportunitats que està desplegant aquesta administració comarcal a través de l’Àrea d’Igualtat que integra el Servei d’Atenció Integral (SAI) i el Servei Integral d’Atenció a la Dona” (SIAD).

Una trentena de treballadors i treballadores del Consell Comarcal del Pallars Jussà s’han format aquests dies en l’ús del llenguatge inclusiu i no sexista per tal d’evitar discriminacions provocades pel llenguatge adrocèntric que molts encara s’utilitza des de l’administració pública.
Descarregar Guia de llenguatge inclusiu i no sexista

Per aconseguir aquest objectiu també s’ha elaborat, amb la col·laboració del Consorci de Normalització Lingüística, una guia de llenguatge inclusiu i no sexista, aquesta es posarà a l’abast de tot el personal del consell però qualsevol persona podrà consultar-la a través de la pàgina web del propi consell. També s’ha editat una infografia que es distribuirà entre els ajuntaments de la comarca amb els principals elements que s’han de tenir en compte a l’hora d’elaborar un text inclusiu. Aquests materials aporten solucions pràctiques perquè el fet de comunicar-nos d’una forma més igualitària no faci el missatge  més feixuc i poc entenedor, com passa sovint.

Segons ha indicat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, l’entitat està fent un gran esforç per integrar en tota la seva estructura inèrcies encaminades a assolir una igualtat d’oportunitats real, tant a nivell intern com en la seva relació amb la ciutadania.

Aquesta formació està previst que es complementi més endavant amb nous aprenentatges en l’àmbit de l’atenció verbal, adreçats a les persones que tenen contacte directe amb els usuaris i usuàries dels serveis del consell.

El Pla d’Igualtat d’Oportunitats del Consell Comarcal inclou altres accions com la campanya de sensibilització sobre la igualtat en el món laboral que es va dur a terme durant la celebració del passat 1 de maig.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.