05Juny2023

Els darrers treballs a la vil·la de Llorís deixen al descobert nous àmbits

Al Jaciment s’han fet visibles parts de la vil·la, les termes i un mausoleu amb restes humanes romanes

Un grup de joves participen aquests dies en un camp de treball on col·laboren en les excavacions arqueològiques que es porten a terme a la vil·la de Llorís, al municipi d’Isona i Conca Dellà, deixant al descobert nous àmbits d’aquest jaciment que es preveu s’aniran ampliant a mesura que avancin amb noves excavacions. Aquests treballs formen part d’un projecte de recerca de la Universitat de Barcelona finançat pel departament de Cultura

El projecte d’aquesta casa romana inclou,  entre altres,  la creació d’un itinerari senyalitzat  des del jaciment fins a Isona ,  així com la recuperació d’una part d’aquest jaciment que ja serà visitable aquest mateix estiu en coordinació amb el Museu de la Conca Dellà.

 Com a part de l’actuació per a fer visitable la  Vil·la, també  s’han inclòs una sèrie de plafons  informatius amb  una  recreació  en 3d que  es poden veure  in situ mitjançant un codi QR.

 En el transcurs de la visita a Llorís amb la presència dels directors científics de les excavacions, l’alcaldessa d’Isona i Conca Dellà, Rosa Amorós i el vicepresident del Consell Comarcal, Toni Millet,  Josep Maria Mullol, president del Consell Comarcal,  ha volgut remarcar que aquest camp de treball realitzat en col·laboració amb la Direcció General de Joventut, ha permès als joves endinsar-se en el món arqueològic i descobrir nous tresors que amagava la nostra comarca, en el qual es seguiran desenvolupant diferents actuacions que permetran sigui un dels grans atractius del Pallars Jussà.

 El jaciment de Llorís va ser descobert durant unes obres a la carretera C-1412b i el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha impulsat la seva recuperació. El pressupost total de l’actuació és de 120.000€ i està finançada per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament d'Isona i la Conca Dellà i pel departament de Presidència de la Generalitat que ha inclòs aquesta actuació en l’operació “Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà” amb un 50% cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.