10Juny2023

El Jussà participa en la campanya contra l’abús i el maltractament de les persones grans

En motiu del Dia Mundial de “Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament a les Persones Grans” que se celebra avui 15 de juny, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, juntament amb 21 comarques més de Catalunya, han posat en marxa una campanya contra aquest tipus de violències, sovint amagades.

Manifest de les associacions de gent gran del Pallars Jussà  amb motiu del dia mundial de presa de consciència de l’abús i el maltractament a les persones grans

 

 

La campanya inclou un vídeo on padrines i padrins posen de manifest les diferents formes d’abús a que se’ls sotmet i reclamen que es respectin els seus drets i que es tinguin en compte les seves decisions sobre si mateixos/es.

La campanya parteix de l’Oficina de Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya i de la Xarxa de Comarques d’Envelliment Actiu de la qual el Pallars Jussà en forma part.

El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, ha agraït especialment la implicació en aquesta campanya les diferents entitats de la comarca que agrupen les persones grans com els casals cívics de Tremp i la Pobla de Segur i les associacions de gent gran Sant Antolí d’Isona i Conca Dellà, Sant Isidre de Talarn i Sant Pere de Salàs de Pallars.

L’objectiu principal de la campanya, que també inclou un manifest reivindicatiu, és visualitzar els diferents tipus d’abús i violències a que les persones grans estan sotmeses i prendre consciència com a Societat de la importància de denunciar qualsevol indici de tracte no adequat cap a la nostra persona o cap a una persona gran.

Les denúncies es poden fer a través dels cossos de seguretat, però també acudint als serveis socials o dels serveis de Salut. Un cop informats, aquests serveis activaran els protocols corresponents per afrontar aquestes situacions

Paral·lelament, el Consell comarcal mitjançant els serveis socials bàsics, ofereix diferents serveis i recursos d’atenció a les persones grans com tecnologies de suport i cura, servei d’ajuda a domicili, servei d’informació i atenció a la dona SIAD, etc. Per facilitar l’accés de les persones grans a aquests recursos, els serveis socials bàsics es desplacen als diferents municipis de la comarca.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.