10Juny2023

25 empreses turístiques del Jussà s’adhereixen a la certificació de sostenibiltiat “Biosphere”

Que valora els nivells de sostenibilitat de les empreses turístiques i les hi dóna suport per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible que marca Nacions Unides.

Les empreses i equipaments turístics del Pallars Jussà fan un pas endavant per treballar cap a la sostenibilitat, involucrant-se en el procés per a la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle. Aquest projecte, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ja compta amb 90 empreses i entitats en l’àmbit Pirineus i Terres de Lleida, de les quals 25 són del Pallars Jussà.

Aquesta certificació indica els avenços en matèria de sostenibilitat que fan les empreses, també involucrant als propis treballadors i comunicant-ho als seus clients. Per aconseguir aquesta certificació, les empreses han de demostrar els esforços fets en relació amb els objectius de l’Agenda 2030 de Nacions unides, per arribar finalment a aconseguir el segell Biosphere que ho acredita.

Per fer-ho, mitjançant una plataforma digital, empreses i entitats poden elaborar el seu Pla de Sostenibilitat personalitzat, vinculat als 17 Objectius i 169 fites de Desenvolupament Sostenible en els quals es basa aquesta Agenda.

Segons ha indicat el president del Consell Comarcal, Josep M. Mullol, les empreses turístiques del Pallars Jussà, així com les institucions vinculades al sector, fa temps que han apostat per un turisme basat en el respecte al medi com ho demostra el fet que aquesta aposta per la certificació Biosphere complementa l’acreditació la denominació de “Green Destinations Top 100” que la comarca del Pallars Jussà va aconseguir el 2020, impulsada pel Consell Comarcal, la qual es renovarà durant el 2021.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.