05Juny2023

Enquesta per conèixer la realitat juvenil del Pallars Jussà

Projecte conjunt entre l’Oficina Jove del Pallars Jussà i els ajuntaments de Tremp, la Pobla de Segur, Talarn i Isona i Conca Dellà.

Fa uns dies que el jovent del Pallars Jussà té a disposició una eina que els permet expressar les seves inquietuds, comentar les seves vivències i manifestar les seves necessitats. Es tracta d’una enquesta en format on-line destinada al jovent que viu, ha nascut o que estiueja al Pallars Jussà o fins i tot a aquell que té intenció d’establir-s’hi. Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Oficina Jove del Pallars Jussà i els ajuntaments de Tremp, la Pobla de Segur, Talarn i Isona i Conca Dellà, que per primer cop s’han unit per impulsar aquesta eina de participació juvenil.

L’enquesta és totalment anònima i desplegada en dos formats diferents, un per a joves de 12 a 18 i l’altre de 19 a 30 anys. Les persones joves de la primera franja han respost principalment l’enquesta durant les hores de tutoria gràcies a la col·laboració dels instituts de la Pobla de Segur i de Tremp i del Col·legi Maria Immaculada. Durant aquestes sessions l’alumnat ha mostrat molt bona predisposició en contestar cadascuna de les preguntes plantejades i han valorat molt positivament la iniciativa com ho demostra que ja han respost gairebé 450 menors d’edat de la comarca.

Pel que fa a la franja per a majors de 18 anys, l’enquesta s’ha distribuït per les diferents xarxes socials més utilitzades pels joves i ja han respost l’enquesta prop de 150 nois i noies. Encara hi ha temps fins el 12 d’abril per participar en aquesta iniciativa.

Les dades que se n’obtinguin serviran de base per al disseny dels Plans Locals i Comarcal de Joventut que actualment s’estan redactant a la comarca i que recolliran les directrius que hauran de seguir les polítiques de joventut dels diferents municipis del Pallars Jussà. Es tracta d’una anàlisi quantitativa a nivell comarcal que, en les properes setmanes, es veurà complementada amb els diferents espais de debat municipals que tindran lloc a diferents municipis i que recolliran les inquietuds i necessitats de joves de diferents franges d’edat, d’especialistes o d’entitats associatives, entre altres. Aquests espais es duran a terme en petit format i es convida a participar-hi a aquelles persones que tinguin interès en fer aportacions qualitatives sobre la realitat juvenil al Pallars Jussà.

Si encara no l’han contestat, els animem a fer-ho:

-              De 12 a 18 anys: https://ja.cat/enquestajove12a18

-              De 19 a 30 anys: https://ja.cat/enquestajove19a30

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.