10Juny2023

Boumort protagonista de la revista Descobrir Catalunya

La serra del Boumort, que aquests dies es troba en plena temporada de la brama del Cérvol, és portada de la revista Descobrir Catalunya del mes d’octubre.

Aquest número dedicat a la serra de Boumort s’ha presentat aquest matí davant les antigues escoles de Pessonada, una de les portes d’accés a aquest espai natural. Hi ha participat l’escriptor Pep Coll, un dels redactors del reportatge, el director de la revista, Joan Morales així com el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Antoni Flores, i el segon tinent d’alcalde del municipi de Conca de Dalt i veí de Pessonada, Maties Masanés.

La revista dedica a aquest espai natural un extens dossier que inclou tres articles. El primer, de l’escriptora Núria Garcia Quera, sobre la singular geologia d’aquest massís, que es troba inclòs dins del Geoparc Orígens. El segon tracta la riquesa faunística i les activitats ecoturístiques que s’hi desenvolupen, obra del periodista i ambientòleg Xavier Basora. Mentre que el darrer, signat per l’escriptor Pep Coll, versa sobre l’imaginari popular i la vida als pobles de la zona.

Joan Morales, director de la revista, ha destacat del Boumort el seu caràcter inhòspit i encara poc conegut, amb una riquesa geològica, faunística i vegetal que fan d’aquest territori un lloc molt especial, amb grans possibilitats per a l’ecoturisme, més enllà de la brama, amb activitats a realitzar durant tot l’any.

Per la seva part, el president del consell comarcal del Pallars Jussà, ha valorat molt positivament que un mitjà de referència com el Descobrir es faci ressò de la riquesa ambiental i paisatgística d’espais tan excepcionals com els de la serra del Boumort i ha agraït el tracte rigorós però alhora atractiu de les informacions que hi apareixen. 

La serra del Boumort és especialment coneguda en aquesta època de l’any per la brama del cérvol, que atreu una gran quantitat d’amants de la natura. Però també ho és per la seva idiosincràsia present i passada, que tan bé ha sabut reflectir l’escriptor Pep Coll en algunes de les seves novel·les.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.