10Juny2023

El Pallars Jussà reconeguda com a destinació turística sostenible a nivell mundial

La comarca del Pallars Jussà ha estat escollida per l’associació internacional Green Destinations com una de les 100 destinacions turístiques mundials més sostenibles del 2020, reconeixement que a Espanya, només tenen sis territoris més.

Aquest rànquing l’elabora anualment l’associació internacional Green Destinations en col·laboració amb altres onze organitzacions mundials, amb la finalitat de mostrar actuacions d’èxit, compartir bones pràctiques i el més destacable, reconèixer la feina i la promoció del turisme sostenible a les destinacions escollides.

El Pallars Jussà ha rebut aquest reconeixement durant l'acte inaugural del congrés Global Green Destinations Days, una de les principals conferències internacionals dedicades monogràficament al turisme sostenible, que es celebra de manera virtual durant aquesta setmana.

El president del consell, Josep Maria Mullol, ha mostrat la seva satisfacció per aquest reconeixement i  ha recalcat que fa anys que s’aposta per treballar en estratègies de dinamització turística sostenibles com a eix fonamental per al desenvolupament del nostre territori.

L’exemple de bones pràctiques que s’ha presentat amb la candidatura del Pallars Jussà,  ha estat el projecte Gratitud Pallars,  impulsat per l’Associació Marques de Pastor i el Consorci Leader Pirineu Occidental. La iniciativa promou  que empreses turístiques, població local i visitants,  contribueixin voluntàriament a la conservació i valorització del patrimoni natural i cultural rural.  Això s’aconsegueix a través d’eines de micromecenatge i compensació de petjada ecològica, per identificar  i crear microreserves i projectes de recuperació de patrimoni.

Una mostra d’altres línies de treball relacionades amb el desenvolupament turístic sostenible realitzades els darrers anys ha estat el projecte GPS Tourism, amb el Consell Comarcal com a cap de files. Es tracta d’un projecte turístic transfronterer vinculat a la mobilitat sostenible, per tal de fomentar el patrimoni natural i cultural als Pirineus.

Cal esmentar també  els  reconeixements  del territori, com és el cas del Geoparc Orígens, atorgat per la UNESCO, o la certificació Starlight per la qualitat del cel fosc, que tenen tant el Montsec com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Així mateix, des del Consell també s’ha treballat en l’elaboració d’una guia per potenciar l’ecoturisme i el turisme de fauna, o en un dossier divulgatiu que recull la feina duta a terme en el marc de la sostenibilitat a la comarca.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.