10Juny2023

298.000€ per a la millora de les vies d’accés a nuclis del Pallars Jussà

El pla inclou actuacions als 14 municipis de la comarca

El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, ha aprofitat el ple extraordinari celebrat avui dimarts, per informar els membres de la corporació sobre la sol·licitud presentada al departament de Territori i Sostenibilitat d’un pressupost de 298.367€ per finançar el Pla d’actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal de la comarca.
El pla inclou actuacions als 14 municipis de la comarca i els recursos s’han distribuït de forma proporcional segons el nombre de quilòmetres de camins d’accés a nuclis amb que compta cada municipi segons l’inventari comarcal.

Entre les actuacions més destacades que inclourà el projecte hi trobem per exemple la millora de la via d’accés de Sant Esteve de la Sarga a Alsamora amb un pressupost de 12.905€, el de Salàs de Pallars a Sensui amb un pressupost de 7.824€, el d’Aransís amb un pressupost de 11.250€ o el que uneix la cruïlla d’Aulàs al Castellet, al municipi de Tremp, amb un pressupost de 40.462€. També està prevista una actuació d’abast comarcal que consistirà en el manteniment i millora del camí de l'entorn de l’embassament de Sant Antoni amb un pressupost de 9.722€.

Josep M. Mullol ha valorat positivament l’esforç del departament de Territori i Sostenibilitat per recuperar aquestes subvencions, si bé ha remarcat que la quantitat atorgada no és suficient per resoldre les mancances en aquesta matèria després de dos anys de no convocar-se aquests ajuts que tan necessaris per comarques formades per municipis petits amb un gran nombre de nuclis agregats.

Al ple també s’ha aprovat entre altres coses, una moció en favor de la suficiència financera dels ens locals i s’ha donat suport també a la moció aprovada per l’Ajuntament de Tremp, de rebuig de la sentència del Tribunal Suprem que limita l’exposició de banderes LGBTIQ+ en edificis públics.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.