10Juny2023

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha tramitat més de 200 sol·licituds d’ajuts al lloguer

D’altra banda, s’han tramitat també 13 sol·licitud per ajudes específiques a afectats per la Covid19, així com 6 ajuts d’urgència per impagament del lloguer.

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha tramitat en les darreres setmanes més de 215 sol·licituds d’ajuts al lloguer que convoca l’agència de l’Habitatge de Catalunya.

Aquests ajut tenen com a objectiu fer front al pagament del lloguer de les famílies amb ingressos baixos, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social. En funció dels recursos de cada família sol·licitant, l’ajut pot ser d’entre el 20 i el 40% del lloguer de l’habitatge.

Mentre que el nombre d’ajuts al lloguer és similar als que es van sol·licitar durant el 2019, es dóna la circumstància que moltes de les famílies sol·licitants ho són per primera vegada. Sí que s’han incrementat el nombre de prestacions d’especial urgència adreçades a persones que no poden pagar el lloguer i per tant que tenen deutes. Aquest tipus d’ajut es sol·licita de forma excepcional i de mitjana a la comarca se’n demanaven un parell en un any, en canvi enguany en un sol mes se n’han hagut de tramitar fins a 6 degut a les dificultats econòmiques sobrevingudes a les famílies a causa de la crisi provocada per la pandèmia.

També s’han tramitat aquests darrers mesos un total de 13 ajuts al lloguer adreçats a famílies afectades directament pels efectes de la Covid19 ja sigui per que s’han vist abocats a l’atur, a un ERTO o perquè se’ls ha reduït la jornada laboral.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.