05Juny2023

Inici de les jornades en línia per a la dinamització del sector agrari

Aquest matí ha tingut lloc de forma telemàtica l’inici de les jornades “Qui treballarà la terra al Pallars Jussà? Jornades de reflexions i innovació per a la dinamització del sector primari”, promogudes pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i la coordinació tècnica de la cooperativa Raiels amb l’objectiu de fomentar un model agrari divers, de qualitat i arrela’t al territori.
La jornada, que ha comptat amb la participació d’agents públics i privats del sector agrari comarcal i pirinenc, ha donat a conèixer iniciatives i estratègies per afrontar el repte de la continuïtat del sector agrari a la comarca.

En el transcurs de la sessió s’han exposat fórmules de governança per a nous models de dinamització agrària i accions pilot innovadores.  Seguidament  també s’ha presentat l’ Espai Test de Gandesa  com un dels resultats del projecte innovador del grup operatiu RETA,  que suposa  un dels primers espai test de Catalunya com a instrument per facilitar-ne la incorporació al sector.  

El president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol ha volgut agrair als assistents la seva presència als que ha recordat cal seguir treballant per afrontar els canvis que està experimentant el sector agrari amb la revolució de noves tecnologies incorporades al treball del camp i alhora, fomentar el relleu generacional per garantir-ne la continuïtat.

El cicle de tres sessions que es durà a terme al llarg de l’estiu, tractarà els nous reptes i oportunitats del sector com la innovació, el valor afegit, la cooperació, la dinamització, entre altres.

Les diferents accions formen part dels Programes de Suport al desenvolupament local, dins el projecte Treball a les 7 Comarques,  subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.