05Juny2023

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ofereix l’edifici CITA com a seu de l’Agència de la Natura

El President del Consell Comarcal ha fet arribar aquest plantejament al Conseller de Territori, Damià Calvet.

La proposta d’oferir l’edifici CITA com a seu de l’Agència de la Natura es va introduir a finals de al setmana passada en la Permanent de govern del Consell Comarcal i aquesta iniciativa s’ha traduït en una petició formal adreçada a la Conselleria e Territori que s’ha acompanyat amb un dossier explicatiu amb les oportunitats que ofereix l’edifici.

Aquest edifici de 1.300 m2, ubicat en una finca forestal de 6,5 hectàrees, al peu de la carretera C-13 a Talarn, just a la sortida de Tremp compta amb un auditori, sales de treball i una amplia sala diàfana fàcilment modulable i amb magnífiques vistes del riu Noguera i la Conca de Tremp.

Una de les ales de l’edifici CITA ja va ser la primera ubicació de la delegació del govern a l’Alt Pirineu i des del Consell s’ha plantejat al Govern en diverses ocasions l’aposta per aquest edifici en desplegament de la vegueria pirinenca al tractar-se d’un edifici molt emblemàtic i amb una ubicació molt característica.

Aquest edifici acull actualment el viver d’empreses CEI Pallars Jussà que ofereix a treballadors/es un espai on treballar o teletreballar amb tot l’equipament material físic i telemàtic necessari. Una part d’aquest immoble també funciona com a espai complementari del banc d’ajudes tècniques. Malgrat aquestes funcions, l’edifici es troba al 30% de la seva ocupació, per la qual cosa li seria totalment compatible allotjar la seu de l’Agència de la Natura.

El Consell Comarcal gestiona altres 8 equipaments al 100% de la seva funcionalitat i en co-gestiona 3 més amb serveis de nova creació.

Josep Maria Mullol, president del Consell considera que apropar l’Agència al territori és una necessitat, i aquest equipament ubicat en una de les portes del Pirineu, però més proper a altres zones rurals i naturals del país, podria ser una opció operativa.

La comarca té una superfície de 1.290 km2 que inclou 7 Espais d’interès Natural (EIN):Filià, Aigüestortes, Vall Alta de Serradell-Terreta-Sant Gervàs,

Serra del Montsec, Serra de Boumort-Collegats, Serra de Carreu-Sant Corneli i Estanys de Basturs.

Tots 7 abasten 46.199 hectàrees, un 37% de la superfície de la comarca.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.