05Juny2023

El Consell Comarcal pren mesures excepcionals per a garantir l’atenció de les persones davant l’impacte del COVID-19

El Consell Comarcal del Pallars Jussà adopta una sèrie mesures de prevenció i contingència pel que respecta a garantir l’atenció social bàsica cap a les persones i famílies més vulnerables i habilita un telèfon per a atendre urgències socials

Un equip de serveis socials es mantindrà de guàrdia per donar atenció a casos d’urgència, mantenir el suport en l’alimentació a les famílies i menors en risc, la cobertura de persones fràgils, el suport a les dones en situació de violència de gènere i l’atenció a les persones grans, així com qualsevol altra situació que es pugui desencadenar.

Aquest equip ofereix de dilluns a divendres suport telefònic i presencial quan la situació ho requereixi de 9 a 14h.  Es tracta de tres tècnics amb caràcter rotatiu mentre duri la mesura excepcional. Dos estan ubicats al Consell Comarcal – per Tremp i la zona sud- i un a l’Ajuntament de la Pobla de Segur –zona nord-.

Per reforçar aquest servei d’atenció social, s’ha habilitat un telèfon d’urgències  629.441.318  que esta operatiu tots els dies de la setmana. 

 

A més del serveis socials el Consell Comarcal manté el  servei de recollida d’escombraries a les poblacions de la comarca,  en un horari més reduït i amb personal de reserva a casa. 

 

També hi ha una persona d’atenció telefònica, ubicada a l’edifici principal del Consell i que centralitza i comunica les peticions als diferents serveis –també als serveis socials- i paral·lelament l’oficina jove i la deixalleria reben les trucades derivades directament als responsables del servei.

 

Tècnics del Consell fan el seguiment d’equipaments estratègics com l’abocador de residus, les depuradores d’aigües residuals i l’acompanyament als Alcaldes de la comarca en matèria de protecció civil.

 

Pel que fa a la resta del personal, s’ha prioritzat la realització de les tasques per teletreball, la meitat des de divendres i la resta des de dilluns. També s’han habilitat sistemes de control remot per a responsables de diferents serveis.

 

En paral·lel a aquestes mesures, la comissió permanent del Consell Comarcal, formada pel President, els dos Vicepresidents i el gerent, es reuneix cada dimarts per tal de fer seguiment de la situació.

 

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.