10Juny2023

Avança la redacció del projecte per remodelar el Museu de dinosaures d’Isona

Aquesta setmana s’han reunit els tècnics projectistes de la modernització del Museu de dinosaures d’Isona i la Conca Dellà, una actuació on s’hi invertiran 315.000 € gràcies a l’operació “Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà”. El Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, subvenciona el 50% de l’obra i el projecte tècnic, que també es cofinancen amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Isona.

Tècnics de l’Ajuntament d’Isona i el tècnic en museografia Emili Voltes, coordinats pel Consell Comarcal, estan projectant aquesta transformació per modernitzar l’equipament que actualment compta amb 300m2 on s’exposen continguts relacionats amb 3 àmbits: la paleontologia, el municipi romà d’Aeso i els recursos naturals i culturals del municipi.

La transformació proposada es basa en les noves tecnologies i les reconstruccions virtuals, per dinamitzar els continguts i fer-los més atractius i interactius. També permetrà comptar amb una sala de projeccions i resoldre algunes patologies i mancances funcionals de l’ edifici així com millorar-ne la seva eficiència energètica.

Es preveu que  la licitació de l’obra es faci a l’abril per realitzar les reformes durant l’estiu i la tardor d’aquest 2020. Paral·lelament,  l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà ampliarà el museu amb un edifici annex connectat per una passarel·la. Aquestes obres seran finançades pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i  es preveu que s’executin al mateix temps que les de l’actual museu.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha destacat la importància d’Isona dins de l’oferta cultural de la comarca, on els valors paleontològics i els jaciments del Geoparc orígens hi tenen un paper central.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.