10Juny2023

Millora de l’eficiència energètica dels edificis de serveis del Consell Comarcal del Pallars Jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà posarà en marxa un pla d’actuacions per l’any 2020 amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica dels edificis de l’entitat des d’on es presten serveis.
El Consell té previst invertir 49.000€ en la renovació dels mecanismes de control de climatització interior i la il·luminació de l’Epicentre-centre de visitants del Geoparc i per a la substitució de les finestres de fusta per altres d’alumini i doble vidre als nous espais de serveis socials. Aquestes actuacions es finançaran amb un ajut del 95% per part del PUOSC del departament de presidència de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda s’invertiran 50.933,13 € en la millora de l’eficiència energètica de la seu del Consell Comarcal i l’Arxiu comarcal, una part important del pressupost es destinarà a la substitució de totes les lluminàries d’aquestes seus amb la qual cosa es preveu estalviar un 80% en el consum elèctric.

Aquesta darrera actuació serà possible gràcies a una subvenció del 50% del Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia (IDAE) per a projectes singulars que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni en el marc del Programa Operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020, mentre que el 25% del pressupost es sufragarà amb una aportació del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

El president del consell comarcal, Josep Maria Mullol i els dos vicepresidents han revisat avui els diferents tipus de lluminàries leds que s’instal·laran en les  dependències dels edificis comarcals en funció de la tipologia de sostre, les alçades on estan ubicades i les superfícies espais que han de cobrir. Aquesta actuació es preveu s’adjudiqui durant el mes de gener i estigui plenament operativa durant el primer trimestre de l’any.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.