10Juny2023

S’instal·len cartells del Geoparc Mundial de la Unesco Orígens a les entrades de Tremp

S’implantaran una quarantena de senyals de naturalesa diversa a la comarca per informar al visitant que es troba en un territori Geoparc Mundial Unesco.

Amb aquesta acció, s’aconsegueix augmentar la visibilitat de la geodiversitat per mantenir i revalidar el segell Geoparc, una marca que es reconeix mundialment tant pel que respecta al patrimoni paleontològic i geològic com pel patrimoni natural, històric i cultural d'aquest territori.
L’actuació denominada "Valorització del patrimoni cultural i natural per la dinamització turística del Pallars Jussà" té un pressupost de 86.450 €, cofinançats al 50% per fons FEDER; per la Diputació de Lleida i l’associació Geoparc Conca de Tremp - Montsec.

El president del Consell, Josep Maria Mullol, ha comentat que “les cartelleres de benvinguda a la ciutat són un reclam per identificar que ens trobem en territori  geoparc, el segon de Catalunya, que amb un total de 2000 km2 inclou tota la comarca del Pallars Jussà; els municipis de Camarasa, Àger i Vilanova de Meià (de la Noguera); el Baix Pallars del Sobirà i Coll de Nargó de l'Alt Urgell”. 

Des del Consell i l'associació Geoparc s’han redactat conjuntament les propostes tècniques i s'està realitzant el seguiment de l’actuació, iniciada el passat novembre. Els ajuntaments també participen en el finançament atès que formen part de l’associació Geoparc, i en el cas d’aquestes noves cartelleres a les entrades de Tremp, l’Ajuntament d’aquest municipi ha participat en el disseny.

Aquest contracte, a més,  inclou la realització d'un mapa turístic del Geoparc així  com d'una guia divulgativa i la millora de la pàgina web d’aquesta entitat.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.