10Juny2023

Projecte comarcal per a la prevenció de les violències de gènere en adolescents

Una cinquantena d’alumnes de l’INS Tremp han estat els primers de la comarca en treballar el projecte “Tabú, tu tries què t’hi jugues”

El projecte “Tabú”, impulsat al Pallars Jussà des de l’Oficina Jove, el Servei d’Intervenció Socioeducativa, el Servei d’Atenció Integral del Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de la Pobla de Segur, té com a objectiu treballar la prevenció de les violències de gènere amb adolescents. Aquesta setmana s’ha portat a terme la primera acció del projecte amb alumnes de l’institut de Tremp i poc a poc s’incorporarà el programa a l’alumnat de tots els centres de secundària del Pallars Jussà.

L’eina interactiva, permet mitjançant un aplicatiu mòbil  i quatre murals, reflexionar sobre temes com la difusió d’imatges  de contingut sexual, els límits i el consentiment en les relacions afectivo-sexuals i l’assetjament i la cossificació de les dones.

Per la seva banda, Josep Maria Mullol, president del Consell Comarcal ha remarcat que  “cal seguir treballant per a  la prevenció de les violències i potenciar els espais de dret de totes les persones independentment del seu gènere o condició”.

L’objectiu d’aquest projecte, que es preveu tingui una continuïtat en el temps, tracta de posar el focus  sobre situacions de violències sexuals freqüents entre la població jove, molts cops invisibilitzades i reflexionar sobre les mateixes per desnaturalitzar-les.

Els i les professionals implicats en aquet projecte han rebut prèviament una  formació  per familiaritzar-se amb aquest material educatiu creat per l’Institut Català de les Dones, la Direcció General de Joventut, l’Associació Candela i La Bonne-Centre de Cultura De Dones Francesca Bonnemaison

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.