03Desembre2021

El Consell del Jussà promou el consum responsable entre els adolescents

Mercat d'Intercanvi

El Consell Comarcal del Pallars Jussà a través de l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor i del Servei Comarcal de Joventut, conjuntament amb l’oficina de Joventut de l’ajuntament de La Pobla de Segur, han endegat una campanya de promoció del consum responsable entre els adolescents, amb l’objectiu de fer reflexionar els joves sobre aquesta cultura del “comprar, usar i llençar” en què està immersa la societat actual i que afecta especialment els joves.

La campanya s’implementarà als centres de secundària de la comarca a partir d’un taller anomenat “Mercat d’intercanvi” en què hauran de participar activament els joves. Aquesta activitat proposa als/les alumnes crear un mercat d’intercanvi dins l’aula en què cadascú haurà aportat productes propis que ja no usa i què estan disposats a intercanviar per altres bens també usats.

Aquesta activitat té com a principal objectiu el foment del consum responsable entre els joves, en front del consum compulsiu al qual ens dirigeixen els mercats actuals basats en el màrqueting i el disseny, creant necessitats fictícies en la societat. D’altra banda, també es pretén conscienciar els/les joves de la necessitat de reutilitzar els recursos o allargar-los la vida útil minimitzant així els residus. Un altre dels objectius és el de evitar despeses innecessàries produïdes pel consum compulsiu i alhora humanitzar les relacions econòmiques de manera que el poder adquisitiu de cada persona no sigui un obstacle alhora d’establir relacions humanes.

Tremp, el Pallars Jussà, 24 de febrer de 2010

Compartir contingut
Copyright © 2021 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.